Om

om mjölk färg 

missmustardseed-26

Mjölk Färg är en helt naturlig färg som innehåller mjölkprotein (kasein), kalksten, lera och naturliga & giftfria syntetiska pigment. På obehandlat trä absorberas mjölkfärgen in i träytan och kommer aldrig att flagna eller blekas.  Den är lämplig för både inom – och utomhus målning och är naturligt mögelresistent. Mjölk färg är idealisk för målning av trä, gips, betong och en mängd andra ytor. Den är miljövänlig och giftfri. Med Milk Paints Bonding Agent kan du använda mjölk färg på ytor som tidigare målade väggar, lackerade ytor, kakel plattor, metall, glas etc.

Utan bindemedlet (Bonding Agent), kommer Mjölk färgen att flagna om man målar på högglansiga/tidigare lackade ytor. Perfekt om man vill uppnå en naturligt sliten och flagnad “look”

ssBg

om Marian “Miss Mustard Seed”

Foto Brianna Wilbur

Marian alias “Miss Mustard Seed” är en tjej som älskar att måla och göra om gamla möbler och hon tyckte det skulle vara fantastiskt att ha en kollektion av mjölk färg i de kulörer hon älskar. Idén för Miss Mustard Seed s Milk Paint föddes. Det som började som en liten idé, exploderade i ett komplett sortiment av produkter som nu säljs i över 200 butiker i USA, Kanada, Europa och Australien. Förutom att utveckla en kollektion av mjölk färg och kompletterande produkter, är Marian också en välkänd bloggare. Miss Mustard Seed, en DIY- heminrednings blogg, en frilansande skribent för HGTV.com, en antikhandlare, och författare till boken Inspired You (utgiven av Thomas Nelson, november 2012.) Hennes hem och blogg har varit med i Flea Market Style,Women’s Day, Better Homes & Gardens,Fresh Style, Make It Over, Romantic Homes, Flea Market Finds  med Matthew Meade, Cottages & Bungalows och på  the Nate Berkus Show. Hon bor för närvarande i närheten av Gettysburg med sin familj och en parad av målade möbler.

ssBg

om Homestead House Paint Company

Homestead House Paint Company är exklusiv tillverkare av Miss Mustard Seed s Milk Paint, baserat i Toronto, Ontario, Kanada. Ett familjeföretag som har producerat giftfri kvalitets färg sedan 1988. Deras produkter har varit med på Cityline, HGTV, och i Ecoholic Home, Edifice Magazine, Style at Home, Canadian Woodworking and Home Improvement, Canadian Homes and Cottages and Canadian Home and Country.